Lorres musikhörna

Musik, jazz, klassiskt, rock, litteratur, film, konst, kulturhistoria osv.

lördag, juli 06, 2013

MERA UPPSAMLINGSMIX

Det mesta på "Matilda-mix III" (egen saml.-CD ca 2005) har senare förvärvats på andra skivor i denna spalt. Det gäller enskilda låtar med Hep Stars, Tages, Charles Trenet, Johnny & The Hurricanes, Grethe & Jörgen Ingmann och annat.

Kvar står t.ex. en stilsäker soullåt, "In the midnight hour" med Wilson Pickett (1965), en dålig poplåt med The Hollies (allt var inte bättre förr...)

Och så två pärlor. En instrumental blues kallad "Stop", med Mike Bloomfield och Al Kooper (1968). Den var signatur till kortlivade radioprogram-serien "Pop i sommarnatt" med Kjell Alinge, som sändes sent på lördagkvällarna somrarna 1969 och 1970 (tror jag att det var), och som satte djupa intryck i mig.

Och slutligen en udda poplåt, "Paradise Lost" med The Herd (1968). En psykedelisk popkaramell från England som jag inte hade hört på sisådär 35 år. En märklig sak med bräkande storbands-blås som omgav ett mystiskt, sagolikt sångparti i mitten. Den var ju helt enkelt...skitbra. Men med dessa undantag är det mesta på denna volym alltså utspelat.

Betyg: **