Lorres musikhörna

Musik, jazz, klassiskt, rock, litteratur, film, konst, kulturhistoria osv.

måndag, augusti 27, 2018

SYSTRARNAS SAGOLIKA SKÖNSÅNG

Jag gillar verkligen First Aid Kit. De har musikalitet av högsta klass. Vackra, mycket melodiösa sånger i en America-tradition där jag känner mig hemma, med en resväska av åtskilliga klassiska singer- / songwriters och gamla hippie-trubadurer i backspegeln.

Systrarna Klara och Johanna Söderberg sjunger harmonier med en samstämmighet som är helt enastående. Bara det i sig, deras täta sång, är en källa till njutning.

Nya albumet "Ruins" (Flora Recording CD, LP eller strömmad tjänst 2018) är lika klockrent källvatten som de tidigare. Jag har mest lyssnat på "A Lion's Roar" från 2012, och kan väl i ärlighetens namn tycka att musiken och stilen är sig snarlik genomgående och att allt efter hand går in i vartannat.

Men, inte tröttnar man på vackert väder. "Ruins" är ett mycket bra album och den utmärks främst av den fina hitlåten "Fireworks". Tio nya sånger inspelade i Prtland, Oregon, USA. Gästspel av prominenta gäster från grupper som R.E.M. och Wilco. Systrarna Söderberg rör sig lätt över stora kontinenter och kan nog gå precis hur långt som helst.

Betyg: ****