Lorres musikhörna

Musik, jazz, klassiskt, rock, litteratur, film, konst, kulturhistoria osv.

söndag, maj 25, 2008


Eurovision Song Contest 2008 i Belgrad är över. Det här är inte klokt. Jag fattar ingenting. Sverige och Charlotte Perrelli "Hero" kom på.. vad var det...21 plats eller någonting. Fick inga poäng alls eller enstaka ettor och tvåor. Besvikelse är bara förnamnet. Ett enda land gav Sverige en tolva, Malta. Heder åt Malta.

Jag trodde Sverige skulle vinna. Möjligen klassas ut av Ukraina eller Grekland. Men inte av en pretto-skitlåt som Ryssland. Och många, många struntbagateller som jag inte ens tog på allvar klev brutalt förbi Sverige. Det här var obegripligt. Livet måste gå vidare.

Sändningen från Belgrad var hysterisk på öststatsvis, men pausmusiken med serbiskt brassband var häftig. Och franske tävlande Sébastien Tellier var cool.

3 Comments:

At 10:02 em, Blogger Johan.S said...

Hej Lorre.Jag tycker att det är hemsk musik dom spelar på melodifestivalen.

 
At 9:49 fm, Anonymous Anonym said...

Ja, inte är det den goda smaken som gäller. Kanske hade Christer Sjögren "I love Europe" gått hem i sammanhanget. Ändå sitter man och tittar...
/ Lorre

 
At 8:08 em, Blogger Petra said...

Och ändå fastnar melodierna i bakhuviudet och man upptäcker en dag att man gnolar på en sågn man itne minns och till slut inser man med fasa att det är Albaniens bidrag eller just Christers (ironiska??) bidrag.

 

Skicka en kommentar

<< Home