Lorres musikhörna

Musik, jazz, klassiskt, rock, litteratur, film, konst, kulturhistoria osv.

tisdag, januari 20, 2009


MR. PRESIDENT BARACK OBAMA!

Nu har han svurit. Förväntningarna är enorma. Hela Washington svallar i extas. Stort, pampigt, väldigt amerikanskt. Men samtidigt - vilken medvind, vilket hopp! Vilken kontrast efter åren med Bush.

I söndags såg vi hyllningskonserten till Obama från Washington på TV8. U2, Stevie Wonder, Beyoncé. En hipp blivande president stod och diggade och myste med sin familj i vimlet. Undra på det med en sådan uppbackning. Och där var snart 90-årige (!) Pete Seeger lycklig tillsammans med Bruce Springsteen på scen. Varenda ord, varenda ton betydde något i det här sammanhanget.

Lycka till Barack Obama!

2 Comments:

At 7:47 em, Anonymous Johan.S said...

JA,det känns ju verkligen bra.Jag satt och kollade CNN när dom körde genom ett Washington som,liksom hämtade andan.Där satt frälsaren i en bil som inte ens ett pansarskott skulle få hål på.Kanske bara rulla lite.Sen varenda hustak med full koll.Och även från rymden med satelit.
Jag bara hoppas att han får riktigt lång tid på sej att tillsammans med dom bästa ta bort begreppet,västvärlden.Två mandatperioder kommer inte att räcka.Men nog en bra start.
Obama..go.go..GO !!!

 
At 12:09 em, Anonymous Anonym said...

Ja, förväntningarna är skyhöga. Men lyckas han bara med 50% så har han ändå kommit ett stort kliv framåt.
Jämfört med Busken...
/ Lorre

 

Skicka en kommentar

<< Home