Lorres musikhörna

Musik, jazz, klassiskt, rock, litteratur, film, konst, kulturhistoria osv.

söndag, augusti 21, 2011



SOMMAREN I SKÅNE

Sedvanlig skön och avkopplande semester i Rydebäck utanför Helsingborg, i Ystad och på Österlen. Många kära vänner och glada skratt.

Körde en sväng till Hantverksmässan i Båstad, och råkade då hamna i samma utställningsområde som Båstad Classic Car Show. Rolig krock mellan olika publikers framtoningar.
Kulturfolk och hemstickat och ekologiskt miljövänligt, mot manliga magar och amerikanska flaggor och en entusiast som byggt en förbränningsmotor och stolt visade upp underverket. Där stod motorn och rykte på tomgång i några timmar medan glada bilbyggare tindrade som barn på julafton. Det hela blev mycket komiskt. Ofrivilligt komiskt.



På motormässan kunde man bl.a. se denna välbevarade skönhet. En smaragdgrön Cadillac från 1947 (ovan och t.v.). En svällande mäktig design som vittnar om USA:s absoluta högkonjunkturstid. Snygg va! Jag föll direkt för den.



En annan av mina favoriter var denna franska skönhet med sina rena, vita linjer. Bilen är tillverkad 1954. Kan bilmärket heta Francaise? Trodde det men har inte lyckats belägga det.

2 Comments:

At 7:55 em, Anonymous Anonym said...

Ren och skär otur att vi inte fick träffa dig och hustrun.Fick ditt telefonsamtal när vi "gjorde" Småland,Lev Väl!

 
At 10:06 em, Blogger Bengt Lorentzon (Lorre) said...

Leffe!
Jag ringer någon dag. Vi hörs. Sköt om er!
Laurentius Benedictus

 

Skicka en kommentar

<< Home