Lorres musikhörna

Musik, jazz, klassiskt, rock, litteratur, film, konst, kulturhistoria osv.

måndag, april 30, 2007


Har börjat läsa biografin över Billie Holiday av Julia Blackburn (Norstedts 2006). Intressant skriven, byggd på intervjumaterial med folk som levde i Billies närhet, gjorda på tidigt 1970-tal och övertagna av Blackburn från Linda Kuehl, som var på gång att teckna ett Billie-porträtt men som hann ta sitt liv innan dess. Hängde ni med? Bokens inledning av Blackburn får en att sätta kaffet i halsen.

Under tiden lyssnar jag på Billie Holiday. LP:n "All or nothing at all" (Verve 1957). Och sköna jazzballaden "Moonlight in Vermont", där Billie sjunger till Lester Young på mullig tenorsax.

4 Comments:

At 7:01 em, Anonymous Anonym said...

Tips!
Hej alla glada!
På musikklubben Sunkit den 7 maj spelar Martin Kristensson, Mattias Boström och Fredrik af Trampe musik från de skivor som ingår i vår nyligen utgivna bok "Sveriges sämsta skivomslag". Boken kommer också att finnas till försäljning där.
Sunkit håller till på Folkungagatan 84 på Söder i Stockholm, i källaren på Bröderna Olssons Garlic & Shots,alltid första måndagen i varje månad, kl 20.00-01.00. Åldersgräns 20 år och alltid fri entré. Välkomna!
www.sunkit.com

 
At 7:04 em, Anonymous Anonym said...

Kunde inte låta bli ett inlägg till. Min Billie favorit är alltid Strange Fruit - som är ett politiskt inlägg i vita amerikaners behandling av Afro-Amerikaner.

 
At 11:11 em, Blogger Bengt Lorentzon (Lorre) said...

Hej Petra!
Jag ÄLSKAR den boken med sämsta skivomslag. Heja Trivs me'Brogrens och Benkt-Åkezz (typ)!! Liksom böcker som "Tråkiga vykort" (kommunalhuset i Arboga..) och "Kitschiga vykort" (näck tyrolerflickor vid småländsk insjö...) Gott skratt om man behöver bli på gott humör!

 
At 6:08 em, Anonymous Anonym said...

Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

 

Skicka en kommentar

<< Home