Lorres musikhörna

Musik, jazz, klassiskt, rock, litteratur, film, konst, kulturhistoria osv.

måndag, mars 10, 2008


Lustigt, nu gnäller alla kvällstidningar om "hatet mot Carola" och annat hemskt. Kan det inte finnas en mycket enklare förklaring till att Johnson & Häggkvist så snopet åkte ur Melodifestivalen? "One love" är helt enkelt ingen bra låt. Den är osammanhängande, duett utan dialog och saknar refrängkrok. När scenen dessutom fylldes av nervösa monitorer bakom dem blev det bara störigt.


Och så hade Kanal 9 premiär BBC-serien "Seven Ages of Rock". Sådana här rockhistoriska serier tycks BBC ha tagit patent på, och det här kändes verkligen som gammal skåpmat. Vi har sett The Who välta trummorna förr. Om serien blir lika tendensiös och puritansk som "Dancing in the Street" som BBC gjorde för några år sedan blir det inte kul. Trots stora resurser lades all kraft på att gallra ut, skilja bort för att få fram det som är "rätt rockhistoria". Så tröttsamt snävt så.

I detta första avsnitt av "Seven Ages of Rock" var största behållningen några nytagna intervjuavsnitt med Ginger Baker, Jack Bruce och Keith Richards. Men inte ens det orkade lyfta hela programmet.